Skip to content
Të fundit

Dokument Politikash mbi sfidat e kauzës LGBTI+ në Shqipëri, pjesë e programit EUTH të advokimit

Civil Rights Defenders, organizoi për herë të dytë Programin e Advokimit të quajtur EUTH, një iniciativë e cila synon të fuqizojë aktivistë të rinj të të drejtave të njeriut nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia në përmirësimin e advokimit ndaj institucioneve të BE-së.Si pjesë e programit EUTH 2021 për të mbështetur kërkimin e të rinjve, shkrimin e politikave dhe aftësitë e […]

Uncategorized

Shqipëria zhvillon paradën e parë në botë online: S’ka drejtësi për LGBTI nëse nuk ka demokraci për gjithë të tjerët

Mbi 100 aktivistë shqiptarë dhe mbështetës të tyre organizuan sot të parin event në botë të krenarisë që u zhvillua duke përdorur teknologjinë online, në kushtet e distancimit social. Ata u shprehën se “parada nuk është një event, por një pikëtakim me të kaluarën dhe me të ardhmen tonë të përbashkët. Ajo nuk është një ngjarje, por një proçes që […]